Grönsaksgratäng

Här bjuds det på den enklaste och en av de godaste grönsaksgratängerna jag smakat. Billig mat är det också och förstås, som namnet skvallrar om, vegetarisk. Smaklig spis på er!

4 portioner:

  • 1 bukett broccoli
  • 2 tomater
  • 2 gula paprikor
  • 1 rödlök
  • 10 cm purjolök
  • 250 g gröna sojabönor
  • 4 ägg
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • 200 g riven prästost
  • färsk timjan
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär broccoli i bitar och förväll i lättsaltat vatten.
  3. Tärna tomat och paprika.
  4. Skala och klyfta rödlöken, skär purjolöken i slantar.
  5. Blanda grönsakerna med sojabönor och lägg i smord ugnsform.
  6. Vispa samman ägg och grädde och rör ner osten. Häll blandningen över grönsakerna och baka i ugnen cirka 35 minuter.
  7. Klipp över färsk timjan och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.