Pastagratäng med tomat

Tillbaka lite till vardagen igen och då tycker jag att det passar bra med en enkel, vegetarisk pastagratäng med massor av tomater, mozzarella och basilika. Riktigt gott är det och helt suverän mat när man vill äta köttfritt.

4 portioner:

  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 1 dl basilikablad
  • salt
  • peppar
  • 300 g pastasnäckor
  • 5 färska tomater
  • 200 g riven mozzarellaost
  • 2 msk olivolja
  1. Finhacka rödlöken och lägg i en kastrull. Häll över burktomaterna, pressa ner vitlök. Tillsätt hälften av basilikabladen och låt puttra på svag värme 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 250°.
  3. Koka pastan nästan klar. Häll av vattnet och lägg pastan i smord ugnsform.
  4. Tärna de färska tomaterna.
  5. Häll tomatsåsen och tomattärningarna över pastan. Strö över resten av basilikabladen och osten. Ringla över olivolja. Gratinera i ugn 5-7 minuter eller till gratängen fått fin färg.
  6. Dekorera med färska basilikablad och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.