Dinkelpannkakor med kallrökt lax

Åh, ljuvliga pannkakor i alla dess skepnader! Här har jag gjort en lite matigare variant med fullkornsmjöl av dinkel som fylls med kallrökt lax, pepparrotsost och sparris. Perfekt lunch eller middagsrätt som smakar makalöst gott!

4 portioner: 

  • 2,5 dl dinkel fullkornsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk flytande smör

Fyllning:

  • 1 rödlök
  • 16 gröna sparrisar
  • 1 ask pepparrotsost, t ex Philadelphia
  • 250 g kallrökt lax i skivor
  • svartpeppar
  • dillkvistar
  • salladsblad
  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll över lite av mjölken och vispa slätt, tillsätt resten av mjölken och knäck ner äggen, blanda ordentligt. Tillsätt smöret och låt smeten stå cirka 10 minuter.
  2. Grädda 8 ganska tunna pannkakor i lite smör och låt svalna.
  3. Skala och skär rödlöken i skivor.
  4. Koka sparrisen i lättsaltat vatten cirka 5 minuter.
  5. Fördela ost på varje pannkaka, fördela laxskivorna över, strö över svartpeppar och lägg på dillkvistar. Toppa med salladsblad och lite rödlöksskivor. Lägg på sparris, rulla eller vik ihop och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.