Thaikycklinggryta

En slatt jordnötssmör kvar i kylen blev startskottet till den här krämiga kycklinggrytan som också fått smak av kokos, ingefära och vitlök. Ibland blir det bara så himla lyckat när man plockar ner det som finns hemma i en gryta och då menar jag smakerna, för bilden är inte den bästa det erkänner jag…. Hur som helst, testa det här för allt i världen!!

4 portioner: 

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk ostronsås
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 lime, saften
  • 1 bit färsk ingefära
  • 3 msk jordnötssmör
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk minimajs (225 g utan vätska)
  • 1 burk skivade vattenkastanjer (142 g utan vätska)
  • salt
  • peppar
  • färsk koriander
  1. Skala och skär löken i klyftor och bryn till fin färg i raps- eller kokosolja (eller en blandning) på svag värme i en stekgryta.
  2. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg ner i grytan. Öka på värmen något och låt fräsa ihop en stund.
  3. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, ostronsås, vinäger och pressad lime.
  4. Skala och riv ingefära och blanda ner i grytan tillsammans med jordnötssmör.
  5. Strimla paprikan och pressa vitlöksklyftorna, lägg ner allt i grytan och låt koka ihop under lock 10-15 minuter.
  6. Tillsätt minimajs och vattenkastanjer i slutet av kokningen, smaka av med salt och peppar.
  7. Strö över färsk koriander och servera med kokt ris och kanske lite mera lime.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.