Fläskfilé med banan

Inte världens vackraste maträtt precis men skenet bedrar för fläskfilé tillagat på det här viset med banan och grädde är fantastiskt gott, gärna med kokt ris till. Receptet hittade jag i de gamla gömmorna från Öland och var en riktig höjdare vid bjudningar då när det begav sig någon gång på 1970-talet. Vi kör den igen tycker jag!

Cirka 4 portioner:

  • 6 hg fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 3 bananer
  • 2 tsk curry
  • 2 dl vispgrädde
  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skär fläskfilén i cirka 2 cm tjocka skivor, banka lätt. Salta, peppra och bryn hastigt i lite smör eller olja. Lägg över skivorna i smord ugnsform.
  3. Skala och skär bananerna på längden och lägg dem så de täcker köttskivorna i formen.
  4. Vispa ihop curry och grädde i en skål och häll över allt i formen. Gratinera högt upp i ugnen 10 minuter. Strö eventuellt över persilja och servera med kokt ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.