Kikärtsgryta

Nu är det dags med lite mat igen och då vill jag gärna utöka den vegetariska delen av bloggen med den här matiga och riktigt goda kikärtsgrytan. Den är mättande precis som den är men är man vrålhungrig är det inget som hindrar att man äter ett gott bröd till. Smaklig måltid!

4 portioner:

 • 1 röd chili
 • 1 gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 tsk curry
 • 1 tsk spiskummin
 • 3 potatisar
 • 2 morötter
 • 2 tsk oregano
 • ½ dl röda linser
 • 500 g krossade tomater
 • 3 dl vatten
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • 400 g kokta kikärter
 • ½ dl färsk mynta
 1. Hacka chilin fint och hacka löken.
 2. Fräs i olja i en stekgryta och pressa ner vitlöken. Låt allt bli mjukt på svag värme. Tillsätt curry och spiskummin och fräs ihop en stund.
 3. Skala potatis och morötter och skär i jämnstora bitar och lägg ner allt i grytan. Tillsätt oregano, röda linser, krossad tomat, vatten och buljongtärning. Koka mjukt cirka 30 minuter på ganska svag värme, rör då och då. Tillsätt kikärter, smaka av med salt och finhackad mynta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.