Broccoli- och blomkålslasagne

För att utöka den vegetariska delen i bloggen och förstås för att minska lite på köttätandet över huvud taget, gjorde jag härom veckan en grönsakslasagne med broccoli och blomkål istället för den vanliga med köttfärs. Lasagne har alltid varit en favorit och den här blir nästan lika god som köttvarianten. Testa får ni se!

4 portioner:

  • 250 g broccoli
  • 600 g blomkål
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1½ dl ajvar relish
  • 1 dl grädde

Ostsås:

  • 50 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • salt, peppar
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär broccoli och blomkål i 2 cm tjocka skivor och förväll dem i lättsaltat vatten cirka 10 minuter så de blir mjuka.
  3. Smält smöret till ostsåsen, tillsätt mjölet och vispa slätt. Späd med mjölken, lite i taget och låt koka under omrörning cirka 5 minuter. Tillsätt ost, salt och peppar.
  4. Varva ostsås, grönsaker, lasagneplattor och ajvar relish i en smord ugnsform. Avsluta med ostsås. Häll på grädden och grädda lasagnen mitt i ugnen cirka 30 minuter eller när lasagneplattorna känns mjuka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.