Chokladpudding

IMG_20180113_192300

Jag hittade ett recept på chokladpudding från 1956 i mamma Britas receptsamlingar och nu har jag försökt mig på att göra puddingen för första gången. Alltså, det här är bara så gott och inte heller särskilt svårt att göra. Receptet är för 4 personer men vi var 3 matglada vid bordet den här kvällen och allt gick åt….

3-4 portioner:

  • 3 gelatinblad
  • 1 ägg
  • 1-1¼ dl socker
  • 3½ msk kakao
  • 1½ dl mjölk
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1-2 msk socker
  1. Lägg gelatinbladen i en skål, täck med kallt vatten och låt dra tills gelatinet mjuknar ordentligt.
  2. Häll ägg, socker, kakao och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Sjud krämen under kraftig vispning på svag värme tills den är tjock, porös och glansig. Krämen får inte koka!
  3. Krama ur vätskan ur gelatinet och blanda ner i den varma krämen. Låt svalna och tjockna något, rör lite då och då under tiden.
  4. Vispa grädden med sockret till skum. Rör försiktigt ned krämen i grädden och låt kallna på kallt ställe, minst en timme.
  5. Vill man servera i portionsglas kan man spritsa ut krämen i glasen innan kylningen.  Garnera eventuellt puddingen med hackad vit choklad innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.