Igår kväll gjorde jag en fisk- och potatisrätt som är så enkel att det nästan är löjligt. Grundreceptet innehåller i princip bara två ingredienser men jag hade lite kräftstjärtar i kylen och gröna ärter i frysen som jag pytsade ner i grytan i slutet av kokningen. Vips blev det en perfekt liten fredagsrätt som passade alldeles utmärkt till ett glas vitt, eller två…
4 portioner:
- 600 g torskfilé
- 5-6 potatisar
- 1 msk curry
- 1 tsk salt
- 3 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 150 g kräftstjärtar eller räkor
- 125 g frysta gröna ärter
- ½ citron, saften
- ½ dl klippt persilja
- Skölj färsk fisk och skär i bitar, tina djupfryst fisk lite så det går att skära i skivor.
- Skölj potatisen och skär i tjocka skivor.
- Fräs curry och potatisskivor i smör i en gryta. Lägg fisken ovanpå potatisen, salta. Häll på vatten och lägg i en buljongtärning. Låt rätten sjuda under lock 20 minuter.
- Tillsätt ärter och kräftstjärtar eller räkor och låt allt bli genomvarmt. Pressa citron över rätten och strö över klippt persilja.
- Servera med en grönsallad.