Torsk- och potatiscurry

IMG_20180112_183708

Igår kväll gjorde jag en fisk- och potatisrätt som är så enkel att det nästan är löjligt. Grundreceptet innehåller i princip bara två ingredienser men jag hade lite kräftstjärtar i kylen och gröna ärter i frysen som jag pytsade ner i grytan i slutet av kokningen. Vips blev det en perfekt liten fredagsrätt som passade alldeles utmärkt till ett glas vitt, eller två…

4 portioner:

  • 600 g torskfilé
  • 5-6 potatisar
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 150 g kräftstjärtar eller räkor
  • 125 g frysta gröna ärter
  • ½ citron, saften
  • ½ dl klippt persilja
  1. Skölj färsk fisk och skär i bitar, tina djupfryst fisk lite så det går att skära i skivor.
  2. Skölj potatisen och skär i tjocka skivor.
  3. Fräs curry och potatisskivor i smör i en gryta. Lägg fisken ovanpå potatisen, salta. Häll på vatten och lägg i en buljongtärning. Låt rätten sjuda under lock 20 minuter.
  4. Tillsätt ärter och kräftstjärtar eller räkor och låt allt bli genomvarmt. Pressa citron över rätten och strö över klippt persilja.
  5. Servera med en grönsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.