Rotfruktssoppa med skinka

IMG_20180108_174457_Bokeh

Eftersom vi alltid köper för mycket julskinka till julhelgen har vi nu flera bitar sparat i frysen vilket inte är så dumt egentligen. Skinkan blir fin att använda skuren i bitar för att få den enklaste maträtten mer mättande. Här har jag gjort en härligt doftande soppa med rotfrukter, purjolök, skinka i tärningar och lite pasta. Riktigt gott blir det!

4 portioner:

 • 150 g rökt skinka (eller julskinka)IMG_20180108_170944_Bokeh
 • 1 purjolök
 • 2 morötter
 • 2-3 potatisar
 • 1 bit rotselleri
 • 1 msk smör
 • 1 liter vatten
 • 1 tsk salt
 • peppar
 • 1 tsk basilika
 • 50 g spaghetti i bitar
 1. Skär skinkan i tärningar. Skiva purjolöken och skär morötter, potatis och selleri i mindre bitar. Fräs alltsammans i smöret. Rör om väl och häll på vattnet. Krydda med salt, peppar och basilika. Låt soppan koka 10 minuter.
 2. Lägg i spaghettin och koka tills spaghettibitarna är lagom mjuka. Smaka eventuellt av med mera salt och peppar och servera soppan med riven parmesan och bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.