Kokoskubb

IMG_20171214_135911

Varför inte öka på kakförrådet nu till jul- och nyårshelgen med ytterligare några sorter? De här småkakorna är så lättbakade att det är svårt att misslyckas och bakar man med riktigt smör blir de förstås allra bäst. Tänk er blandningen smör, vanilj och kokos, alltså låter det inte helt ljuvligt?IMG_20171214_101857_Bokeh

Cirka 40 kakor:

  • 240 g vetemjöl (4 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vaniljsåspulver
  • 200 g smör
  • 1-2 dl kokos
  1. Blanda mjöl med bakpulver i en skål. Tillsätt socker, marzanpulver och smör i mindre bitar. Hacka samman till en deg och knåda ihop det sista med händerna.
  2. Dela degen i 3 delar. Forma varje del till en 20 cm lång rulle.
  3. Strö ut kokos på bakbordet och rulla ut rullarna till 3 cm i diameter. Lägg dem kallt att stelna, 1-2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 175°.
  5. Skär rullarna i 2 cm tjocka skivor och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.