Kokos- och nöttoppar

IMG_20171117_104611_Bokeh

Idag är det precis en månad till julafton men före det har vi ju både advent och lucia och då krävs det ju redan nu lite påfyllning i kakförrådet. Jag tänkte börja med gamla godingar som jag tycker kan passa den här tiden på året, nämligen en lyxigare variant på kokostoppar. Här blandar man även ner malda hasselnötter i smeten och toppar med julröda körsbär. Receptet kommer från mamma Britas samling så beskrivningen stämmer, de är både gamla och goda!IMG_20171117_092330_Bokeh

Cirka 35 stycken:

  • 100 g nötkärnor (knappt 2 dl)
  • 100 g kokosflingor (2½ dl)
  • 2½ dl socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 ägg

Garnering:

  •  Röda cocktailbär
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mal nötkärnor och blanda med kokosflingor, socker och potatismjöl i en skål. Rör ner äggen och blanda ordentligt.
  3. Forma med hjälp av två teskedar toppar av degen eller rulla bollar av smeten och toppa till dem innan de läggs på bakpappersklädd plåt. Dela cocktailbären i halvor och tryck ned en halva på varje kaka.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.

IMG_20171117_193213_Bokeh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.