Idag är det precis en månad till julafton men före det har vi ju både advent och lucia och då krävs det ju redan nu lite påfyllning i kakförrådet. Jag tänkte börja med gamla godingar som jag tycker kan passa den här tiden på året, nämligen en lyxigare variant på kokostoppar. Här blandar man även ner malda hasselnötter i smeten och toppar med julröda körsbär. Receptet kommer från mamma Britas samling så beskrivningen stämmer, de är både gamla och goda!
Cirka 35 stycken:
- 100 g nötkärnor (knappt 2 dl)
- 100 g kokosflingor (2½ dl)
- 2½ dl socker
- 2 tsk potatismjöl
- 2 ägg
Garnering:
- Röda cocktailbär
- Sätt ugnen på 200°.
- Mal nötkärnor och blanda med kokosflingor, socker och potatismjöl i en skål. Rör ner äggen och blanda ordentligt.
- Forma med hjälp av två teskedar toppar av degen eller rulla bollar av smeten och toppa till dem innan de läggs på bakpappersklädd plåt. Dela cocktailbären i halvor och tryck ned en halva på varje kaka.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.