Fruktkaka

IMG_20171117_171436

Så kör vi en fruktkaka också och receptet på den här lite enklare julkakan är också hämtad ur morsans äldre samlingar. Testa för all del även den lite lyxigare Julens fruktkaka men den här billigare varianten är nog så god och det är ju inget som hindrar att man bakar av båda sorterna för kakor som håller sig fint i flera dagar blir ju perfekta julgåvor!

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • ¾ dl nötkärnor
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g hackade, syltade apelsinskal
  • 2 dl russin
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
  3. Hacka nötkärnorna grovt.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, nötter, apelsinskal och russin. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
  5. Häll smeten i smord, bröad form som rymmer cirka 1 ¾ liter.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.