Snabbglögg

IMG_20171111_134105

Nu är det väl äntligen snart dags att dricka glögg och bara mysa inomhus i stugvärmen. Som jag tidigare lovat kommer här recept på en riktigt snabbt fixad glögg som kan avnjutas samma dag som den tillverkas och just det här receptet är hämtat från Coops hemsida på nätet. Så, skålla mandlarna, tänd stearinljusen och framför allt; njut av en fantastiskt välsmakande och värmande glögg så här i vintertid.

2 flaskor:

  • 2 pomeransskal
  • 4 kanelstänger
  • 14 nejlikor
  • 6 stjärnanis
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 flaskor rött vin (1,5 liter)
  • 2 dl konjak
  1. Blanda pomeransskal, kanelstänger, nejlikor, stjärnanis, kardemummakärnor, socker och vatten i en kastrull och låt koka på svag värme under lock i 25 minuter. Låt kallna.
  2. Sila av kryddorna och tillsätt vin till kryddlagen.
  3. Smaka av med konjak och häll upp den färdiga glöggen på rena flaskor.

IMG_20171112_113437_Bokeh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.