Färsfylld paprika

IMG_20171117_133341_Bokeh

Jag är ständigt på jakt efter nya och kanske framför allt gamla recept på goda maträtter. Gladast blir jag om jag hittar tips på mat som är enkel att tillaga och som samtidigt inte kostar skjortan när det kommer till råvarorna. Den här anrättningen som väl har anor från 1970-talet är just en sådan rätt och man kan ju välja vilken färg på paprikorna som man tycker bäst om eller de som är billigast för stunden. Gott blir det hur som helst och som jag brukar säga; det här måste prövas!

4 portioner:

  • 4 gröna paprikor (500 g)

 Fyllning:

  • 300 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • ½ krm peppar
  • ½ krm paprikapulver
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 dl gräddmjölk
  • 2 dl grovt hackade champinjoner
  • 8 skivor bacon
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj paprikorna. Halvera dem och ta bort kärnorna. Ställ dem på ett smort ugnssäkert fat.
  3. Blanda färsen med salt, peppar, paprikapulver och pressad vitlök. Späd etappvis med gräddmjölken och tillsätt champinjoner.
  4. Fyll paprikahalvorna med färsblandningen och stek dem i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter.
  5. Dela baconskivorna på mitten och lägg dem på paprikahalvorna när 10 minuter återstår av stektiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.