Linssoppa med saffran

IMG_20171106_175748_Bokeh

Nu sticker jag emellan med en värmande linssoppa och den här varianten får en härlig smak av chili och saffran. Soppan är ganska mättande som den är men det är ju inget som hindrar att man äter ett gott bröd till. Bon appétit!

4 portioner:

  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kuvert saffran
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 4 dl okokta röda linser
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk pressad citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • eventuellt lite tabasco
  1. Hacka lök och chili. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och chili tillsammans med saffran på ganska svag värme tills löken är mjuk. Tillsätt buljong och låt koka upp.
  2. Skölj linserna i durkslag, låt rinna av och lägg dem i soppan. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och citronsaft. Låt allt sjuda under lock 20 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Stänk eventuellt över lite tabasco.
  3. Servera med en klick crème fraiche och hackad persilja.

Tips: Om man vill ha slät soppa går den bra att mixas innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.