Kombinationen varmrökt lax, pepparrot och philadelphiaost är i mitt tycke helt oslagbart och i det här receptet rullar man in härligheten i en enkel omelett. Resultatet blir en riktigt mättande måltid som passar perfekt när som helst på dygnet. Idén är hämtad ur kokboken Klaras bästa LCHF-recept och rätten innehåller väldigt lite kolhydrater. Smaskigt värre!
4 portioner:
- 4 ägg
- salt
- peppar
- 70 g färsk spenat
- 200 g philadelphiaost
- 2 msk riven pepparrot
- 1 knippe dill
- 300 g varmrökt lax
- Vispa ihop äggen ett och ett med lite salt och peppar och stek dem var för sig i en liten omelettpanna. Låt dem
ligga och svalna en stund.
- Mixa spenaten med philadelphiaost och blanda ner pepparrot och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut ostmassan på omeletterna och fördela laxen över. Rulla ihop till rullar och skär dem i bitar. Servera med en sallad.