Dags för glöggen

IMG_20171028_094505_Bokeh

Än finns det tid att sätta egen glögg om man vill ha den färdig till jul. Den här dunderglöggen behöver stå och jäsa minst 3 veckor men den vinner på att jäsa 2-3 veckor till så varför inte göra en snabbare variant till advent och låta den här stå till sig lagom till juldagarna istället. Recept på snabbvarianten återkommer jag till lite närmare advent. Vi börjar med den berömda dunderglöggen då:

  • 5 liter svagdricka
  • 5 skivade, råa potatisar
  • 50 g jäst
  • 1 påse hela nejlikor
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 5 cm färsk ingefära
  • 1 kanelstång
  • 1 påse pomeransskal
  • 1-2 paket russin á 250 g
  • 2½ kg socker
  1. Blanda svagdricka, skivad potatis, smulad jäst, nejlikor, kardemummakärnor, ingefära, kanelstång, pomeransskal, russin och socker i en hink på 10 liter.
  2. Täck med plastfolie och stick små hål i plasten. Låt stå i rumstemperatur minst 3 veckor men helst 6 veckor.
  3. Tappa upp den färdiga glöggen på rena flaskor med hjälp av en hävert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.