Kryddig gryta med kyckling

IMG_20171016_182211

En kycklinggryta med en härlig blandning av kryddor passar fint nu i höstrusket. Godast blir grytan med kyckling styckad i delar där benen får vara kvar och ge smak, men vill man förenkla det hela går det bra att använda kycklingfiléer istället.

4 portioner:

  • 1 hel kyckling eller färdiga kycklingdelar
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk kardemumma
  • 2 tsk curry
  • ½ tsk sambal oelek
  • 2 msk mango chutney
  • 5 dl hönsbuljong
  • 500 g broccoli
  • färsk dragon eller persilja
  1. Dela den hela kycklingen i bitar och bryn i smör i en stekgryta.
  2. Skär gul lök och vitlök i skivor och lägg ner det i grytan.
  3. Skär tomaterna i klyftor och tillsätt till grytan tillsammans med kanel, spiskummin, kardemumma, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll på buljong och låt grytan koka 35 minuter under lock, eller tills kycklingen är färdigkokt.
  4. Bryt broccolin i buketter och lägg ner dem i grytan. Koka 5 minuter till och strö över kryddgrönt.
  5. Servera med kokt ris, pasta eller potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.