Lax- och grönsaksgryta

IMG_20171017_175228

Om man råkar ha härligt doftande saffran i skåpen skulle jag vilja tipsa om en helt underbar gryta som smaksätts med just gyllene saffran. Ta de grönsaker och rotfrukter som finns hemma, stek några laxfiléer i smör att servera till och vips har man en mättande och ljuvligt smaklig middagsrätt som inte tar alltför lång tid att laga.

4 portioner:

  • 500 g laxfiléer
  • 1 gul lök
  • 4-5 potatisar
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 röd paprika
  • 1 fiskbuljongtärning
  • ½-1 kuvert saffran
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 200 g haricot verts
  1. Skala och skär lök i klyftor. Skala och skär potatis i grova bitar. Skala och skär morot och palsternacka i stavar. Strimla paprikan.
  2. Fräs lök och potatisbitar i olja eller smör i en stekgryta. Tillsätt morot, palsternacka och paprika och låt fräsa ihop. Tillsätt fiskbuljongtärning, saffran, vin och vatten och låt koka cirka 15 minuter under lock.
  3. Stek laxfiléerna under tiden i lite smör eller olja. Krydda filéerna med salt och peppar. Lägg i haricot verts i grytan och låt småkoka 5 minuter till.
  4. Häll upp grönsakerna i djupa tallrikar och toppa med en laxfilé innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.