Kalljästa frallor

IMG_20171007_065623_Bokeh

Så har man bakat lite bröd igen och den här gången valde jag småfrallor som får jäsa på plåt i kylen över natten. Sen är det bara att köra igång ugnen på morgonen och vips så har man underbart doftande bröd till frukost. Jag gjorde dubbel sats till två plåtar och då räckte det till middagsgästerna på kvällen också. Helt perfekt!

12 frallor:

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 7 dl vetemjöl
  1. Smula jästen i degbunke. Blanda ner vattnet och oljan. Tillsätt salt, socker och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg.
  2. Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor. Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 15 minuter, ställ sedan in dem i kylskåp över natten.
  3. Grädda dem i mitten av ugnen på 175°, 20 minuter.

Tips: Byt ut några deciliter av vetemjölet mot durumvetemjöl, blir snäppet ännu godare!

IMG_20171007_073905_Bokeh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.