Marockansk kikärtssoppa

IMG_20170908_115921

Jag försöker hitta bra vegetariska recept då och då och jag fann den här helt ljuvliga kikärtssoppan i tidningen Glutenfritt. Soppan smakar lite som ärtsoppa och är precis lika mättande men sedan går de nog helt isär smakmässigt. Hur som helst, använder man färdigkokta kikärter så går den här soppan vansinnigt fort att få på bordet, det är ett som är säkert i alla fall.

4 personer:

  • 700 g kokta kikärter
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd chili
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  •  8 dl grönsaksbuljong
  • 1½ msk pressad citron
  • salt
  • färsk koriander
  1. Skölj de kokta kikärterna och låt rinna av i durkslag.
  2. Hetta upp oljan och fräs lök, vitlök och chili. Tillsätt paprikapulver och spiskummin, låt fräsa ihop tills löken blir mjuk. Häll i buljongen och kikärterna och låt koka under lock 15 minuter.
  3. Mixa soppan slät och smaka av med citron och salt.
  4. Klipp lite färsk koriander över soppan och servera med en klick yoghurt och bröd.

Tips: Använd glutenfri grönsaksbuljong för glutenfri soppa!

IMG_20170908_120310

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.