Spenatsoppa med ägghalvor

IMG_20170811_115211

Och så kör vi en klassisk spenatsoppa med ägghalvor också den här lite mulna men ljumma augustikvällen. Riktigt god, enkel och redig mat.

4 portioner:

  • 500 g djupfryst hackad spenat
  • 1 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 8-10 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl grädde
  • salt, peppar
  • muskot
  • 4 kokta ägg
  1. Finhacka löken.
  2. Fräs spenat och lök i lite smör på svag värme. Pudra över vetemjöl, späd med vatten under omrörning. Smula över buljongtärningarna och låt allt koka cirka 10 minuter.
  3. Häll på grädden och smaka av med salt, peppar och muskot. Låt allt bli genomvarmt och servera med kokta ägghalvor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.