Chili con carne på högrev

IMG_20170804_182452

En härligt mustig chili con carne är väl inte helt fel egentligen någon kväll men kanske passar den här grytan allra bäst en lite mulen höstkväll. Snart är vi där så jag tänkte att det här receptet kan passa. Gör man den med köttfärs går det förstås fortare men här har jag valt ett recept med högrev, jisses så gott det blir!

4 portioner:

  • 600 g högrev
  • 2 rödlökar eller gul lök
  • 1 stor morot
  • 2 paprikor
  • 1 burk tomater
  • 1 bit purjolök eller 1 salladslök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • peppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 chilifrukt (kan uteslutas)
  • 1 lagerblad
  • 1 förpackning förkokta valfria bönor
  1. Skär köttet i ganska små bitar. Hacka löken grovt. Fräs kött och lök i lite smör eller olja i en stekgryta.
  2. Skala morot och skär i mindre bitar, ansa paprikorna och skär i bitar, häll ner allt i köttblandningen. Tillsätt tomater med spad.
  3. Skär purjolök eller salladslök i strimlor och tillsätt till köttgrytan tillsammans med pressad vitlök, vatten, salt, peppar, spiskummin, paprikapulver, kummin, oregano, chilipulver, chilifrukt och lagerblad. Låt puttra under lock cirka en timme.
  4. Smaka av grytan.
  5. Häll av spadet från bönorna häll dem i grytan. Låt bli genomvarmt och smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
  6. Servera med kokt potatis eller kokt ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.