Panerad torskfilé med grönsaksbearnaise

Att steka torskfiléer i ugnen är så smidigt, särskilt om man lagar till flera. Det är bara att lägga de panerade filéerna i långpanna och sen sköter det sig självt. Vi hade en mixad grönsaksbernaise som tillbehör till fisken den här gången och det blev riktigt gott men jag skulle nog vilja påstå att den här röran passar till precis vad som helst.

DSC_3402

4 portioner:

  • 500 g torskfiléer
  • 2 dl vetemjöl
  • citronpeppar
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd

Grönsaksbearnaise:

  • 2 stora saftiga morötterDSC_3397
  • 100 g rotselleri
  • 1 msk olja
  • 2 tsk torkad dragon (eller 2 msk färsk)
  • 3-4 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 liten purjolök, eller ett knippe salladslök
  • 2 msk dragonvinäger
  • salt, peppar
  • 2 msk kallt smör
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Häll upp vetemjöl på en tallrik, vispa äggen i en djup stor tallrik och lägg upp ströbrödet på en tredje tallrik. Blanda ner citronpeppar i vetemjölet.
  3. Doppa torskfiléerna först i vetemjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Lägg på bakpappersklädd plåt och droppa eller pensla på lite olivolja.
  4. Ställ in filéerna mitt i ugnen och baka 15-20 minuter.
  5. Skala morötter och selleri till såsen och skär i 3 cm stora bitar. Grovhacka purjo eller salladslök. Fräs allt i olja på svag värme i cirka 3 minuter. Slå på vinäger, strö över dragon och rör om. Häll på vatten och buljongtärning och koka sakta 30 minuter.
  6. Kör till ett jämnt mos med mixer. Smaka av med dragonvinäger, lite salt och peppar. Lägg sist i smörklickar.
  7. Servera med kokt potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.