Fläskfilé med paprika

Och så kommer här en liten goding från 1980-talet, receptet är förstås funnet i morsans gömmor igen… Som alltid när det gäller fläskfilé så är det en lättlagad maträtt, och god!

IMG_20170730_163217

4 portioner:

  • 500 g fläskfilé
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 burk champinjoncrème, 185 g
  • 1 röd paprika
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk chilisås
  • 1 dl riven ost
  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Rensa paprikan från skaft och frön och skär den i ringar.
  3. Skär köttet i knubbiga skivor, banka lätt och bryn dem i lite smör i stekpanna, salta och peppra.
  4. Lägg köttskivorna i en smord ugnssäker form. Täck med champinjoncrèmen och lägg paprikaringarna ovanpå.
  5. Blanda grädden och chilisåsen och slå i försiktigt vid sidan om köttet. Strö över osten och gratinera ganska högt upp i ugnen cirka 15 minuter.
  6. Servera med kokt ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.