Nötmuffins

DSC_3315

Vad sägs om ett dussin härligt doftande muffins från 80-talet, bakade med hasselnötter och en aning kaffesmak i smeten. På toppen smält choklad och rikligt med karamellströssel, alltså de här är bara sååå goda! Receptet har jag hittat i morsans gamla anteckningar och den här gången från 1986.

Cirka 12 muffins:

  • 125 g smör
  • 100 g hasselnötter
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl kallt kaffe
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver

Garnering:

  • smält choklad
  • strössel
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret och låt svalna något.
  3. Mal hasselnötterna fint.
  4. Vispa ägg och socker, rör ner det smälta smöret och malda hasselnötter. Tillsätt det kalla kaffet och vaniljsockret.
  5. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det till smeten.
  6. Fyll pappersformar med smet till ¾ och grädda muffinsen mitt i ugnen 15 minuter.
  7. Låt svalna och pensla sedan muffinsen med smält choklad, strö över rikligt med strössel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.