Berlinerbröd

DSC_3391

När vi ändå är igång kör vi en kaka till och även denna gång är receptet hämtat från de gamla receptsamlingarna på Öland, från den äldsta anteckningsboken vi hittade nämligen från 1956. Riktigt klassiska kakor som väl har bakats hur länge som helst. Riktigt goda är de, svårt att bara ta en när man väl börjat äta…

40-50 kakor (beror på hur smala man skär dem):

  • 100 g sötmandelDSC_3379
  • 2 stora ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3½ dl vetemjöl
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skålla och skala mandeln, hacka den grovt.
  3. Vispa äggen och sockret fluffigt.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver, häll ner det i äggblandningen och blanda runt med en slickepott till en kladdig deg. Rör sist ned den hackade mandeln.
  5. Klicka ut 4 längder på två bakpappersklädda plåtar. Platta ut till 3 cm breda längder med lätt mjölad hand.
  6. Grädda längderna till fin färg, 8 – 9 minuter.
  7. Skär i sneda, ganska smala bitar medan längderna ännu är varma. Ta isär dem och låt svalna på plåtarna.

DSC_3380

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.