Gazpacho

En kall och härligt läskande gazpacho hör väl sommaren till och den kan nog fungera som lunchrätt en regnig dag med. Har man bara en mixer eller mixerstav är den hur enkel som helst att göra och det bästa av allt, supernyttig!

DSC_3287

4 portioner:

  • 20 sötmandlar
  • 10 mogna tomater
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk vinäger
  • 5 dl kallt vatten
  • tabasco
  • färska räkor
  • gräslök eller persilja
  1. Lägg mandlarna i en skål och täck med kallt vatten, låt stå och dra i minst en timme.
  2. Skär tomater, gurka, paprika, rödlök och vitlök  i mindre bitar, finhacka chilin och lägg allt i en stor skål eller matberedare. Blanda ner salt, olivolja, vinäger och vatten och mixa alltsammans till en slät soppa. Smaka av med lite tabasco, svartpeppar och kanske lite mer salt.
  3. Servera soppan riktigt kall tillsammans med färska räkor och något kryddgrönt t ex gräslök eller persilja.

DSC_3290

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.