Härligt frasiga zucchiniplättar är bara så gott och med ägg och fetaost i smeten blir man dessutom redigt mätt. Inte är de särskilt svåra att göra heller så smaklig måltid på er!
4 portioner:
- 1 medelstor zucchini
- 3 salladslökar
- 1 paket fetaost
- 1 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 1 knippe dill
- salt, peppar
- Riv zucchini grovt och lägg i ett durkslag så vätskan får rinna av. Finhacka salladslök och smula fetaosten lätt.
- Vispa ihop ägg och vetemjöl i en stor skål. Krama ur vätskan från den rivna zucchinin och lägg ner i äggblandningen tillsammans med salladslök, fetaost och hackad dill. Rör ihop och smaksätt med salt och peppar.
- Stek plättar i olja tills de får fin färg och ser frasiga ut.
- Servera med en klick tjock yoghurt och lite extra dill.