Bruna kokoskakor

DSC_3234

Lite hembakat till fikat är väl aldrig fel och de här kokoskakorna är riktigt lättbakade dessutom. Receptet kommer från morsans gamla anteckningar och den här gången från 1979. Enligt originalreceptet ska det bara vara pärlsocker till garneringen men jag hade lite kokos kvar i påsen som jag blandade pärlsockret med och det blev riktigt bra det också.

Cirka 60 kakor:

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 dl kokos
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 äggula

Garnering:

  • pärlsocker
  1. Rör ihop smör och socker i en matberedare eller en skål.
  2. Blanda vetemjöl med kokos, kakao och hjorthornssalt och blanda ner det i smörblandningen.  Låt degen vila på kallt ställe omkring en timme.
  3. Sätt ugnen på 175°.
  4. Dela degen i cirka 60 bitar och rulla runda bollar.  Doppa bollarna i pärlsocker och ställ på bakpappersklädda plåtar, inte för tätt eftersom de flyter ut när de gräddas.
  5. Baka mitt i ugnen cirka 14 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.