Nötchokladrutor

Om man som jag gillar choklad och hasselnötter kan jag rekommendera de här smaskiga rutorna som bakas i långpanna och sedan skärs i lagom stora bitar. Perfekta kakor att frysa in i plastpåsar och ta fram det man behöver när det vankas kaffekalas i sommar. Det här måste vara en av de godaste kakorna som finns….

DSC_3004

Cirka 30 rutor:

  • 200 g smör
  • 6 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl

Garnering:

  • 1½ dl grovhackad mörk choklad
  • 1½ dl grovhackade hasselnötter
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Klä en långpanna, 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
  3. Smält smör och låt svalna en stund.
  4. Rör ner socker och ägg i det ljumma smöret. Sikta ner kakao, vaniljsocker och vetemjöl och rör snabbt samman till en slät smet. Bred ut smeten i formen. Strö över hackad choklad och nötter.
  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
  6. Låt kallna och skär upp i bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.