Matig sallad med färskpotatis och ägg

DSC_2782

Idag har vi höstväder här i Göteborg med näst intill stormbyar, långt ifrån det soliga och varma vädret vi fick uppleva i Italien. Jag vill ändå tro att sommaren snart visar sig igen och tar därför med en lättlagad matig sallad här i bloggen, perfekt att packa ner i utflyktskorgen. Med både färskpotatis, ägghalvor och en dressing på olja står man sig fint i flera timmar och sältan från kapris och oliver gör att rätten passar riktigt bra en varm sommardag.

4 portioner:

  • ½ kg färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 1 röd spetspaprika
  • 100 g cocktailkapris
  • 1 dl svarta oliver
  • 3-4 kokta ägg

Dressing:

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1½ msk dijonsenap
  • ¾ dl olivolja
  • 1 knippe dill
  • flingsalt
  • svartpeppar
  1. Skrubba potatisen, koka den och låt svalna.
  2. Skär rödlök och paprika i ringar.
  3. Skala äggen och skär i halvor.
  4. Rör ihop vinäger och dijonsenap och droppa ner oljan under omrörning, lite i taget. Hacka dillen och tillsätt i dressingen, smaka av med salt och peppar.
  5. Skär den avsvalnade potatisen i stora bitar eller halvor och blanda försiktigt med rödlök och paprika i en stor skål eller på ett fat. Tillsätt kapris och oliver och garnera med ägghalvor.
  6. Häll över dressingen och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.