Idag har vi höstväder här i Göteborg med näst intill stormbyar, långt ifrån det soliga och varma vädret vi fick uppleva i Italien. Jag vill ändå tro att sommaren snart visar sig igen och tar därför med en lättlagad matig sallad här i bloggen, perfekt att packa ner i utflyktskorgen. Med både färskpotatis, ägghalvor och en dressing på olja står man sig fint i flera timmar och sältan från kapris och oliver gör att rätten passar riktigt bra en varm sommardag.
4 portioner:
- ½ kg färskpotatis
- 1 rödlök
- 1 röd spetspaprika
- 100 g cocktailkapris
- 1 dl svarta oliver
- 3-4 kokta ägg
Dressing:
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1½ msk dijonsenap
- ¾ dl olivolja
- 1 knippe dill
- flingsalt
- svartpeppar
- Skrubba potatisen, koka den och låt svalna.
- Skär rödlök och paprika i ringar.
- Skala äggen och skär i halvor.
- Rör ihop vinäger och dijonsenap och droppa ner oljan under omrörning, lite i taget. Hacka dillen och tillsätt i dressingen, smaka av med salt och peppar.
- Skär den avsvalnade potatisen i stora bitar eller halvor och blanda försiktigt med rödlök och paprika i en stor skål eller på ett fat. Tillsätt kapris och oliver och garnera med ägghalvor.
- Häll över dressingen och servera.