Morsans nötkakor

Nu tänkte jag ta med ett recept på favoriten Nötkakor igen, jag tröttnar aldrig på att baka de här så jag blev själaglad när jag hittade ett ännu äldre recept på härligheterna bland morsans receptböcker. Eftersom jag upptäckte en viss skillnad på ingredienserna så tar jag med de här också. Här bakar man kakorna med florsocker istället för strösocker och sjutton också om inte de här från 1956 är snäppet ännu godare!

Cirka 30 små kakor:

  • 150 g nötkärnor
  • 175 g florsocker
  • 2 stora äggvitor
  • extra nötkärnor till garnering
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mal nötkärnorna och sikta ner florsockret, blanda väl.
  3. Vispa äggvitorna till mycket hårt skum och rör försiktigt ner det i nöt- och sockerblandningen.
  4. Klicka ut eller spritsa små kakor på bakpappersklädd plåt. Tryck försiktigt ner en hasselnöt i mitten på varje kaka. Grädda kakorna ljusgula mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  5. Lossa försiktigt från plåten och låt kallna.

DSC_4805