Tacofisk

DSC_4833

Taco-smaker i kombination med torskfilé är en riktig höjdare enligt min mening, här i form av en lättlagad gratäng överströdd med antingen krossade tacoskal eller nachochips. En härlig bjudrätt som lätt kan lagas i långpanna om man är många gäster vid bordet. Vi brukar ha kokt potatis till men valet är förstås fritt.

4 portioner:

  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl mellangrädde
  • ½ dl tacosås
  • 2 dl riven texmexost
  • 15-20 nachochips eller några krossade tacoskal
  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Tina torskfiléerna om de är frysta, salta och lägg dem i smord form. Blanda grädde, tacosås och ost och häll det över fisken.
  3. Krossa chipsen eller tacoskal och strö över. Stek fisken i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
  4. Servera med kokt eller pressad potatis.

DSC_4840