Fänkålscoleslaw med stekt torskrygg

Vi kör lite GI-stuk i vår familj just nu, alltså jag och maken. Är inte riktigt vän av extrem LCHF där man äter mycket fett och i stort sett noll kolhydrater utan jag föredrar hellre en enklare variant med långsamma kolhydrater och fett i måttliga mängder. Då och då unnar vi oss ”vanlig mat” men på vardagarna försöker vi hålla oss ifrån socker och vitt mjöl. Syftet är egentligen mest för att må bra men vi har också gått ner några kilo och det ser vi som en bonus. Här kommer ett recept på just lågkolhydratmat, en supergod coleslaw som bara blir godare om den får stå något dygn i kylen, perfekt att förbereda någon dag innan och en smörstekt torskrygg, riktigt enkel och god mat!

4 portioner:

Coleslaw:

DSC_4268

 • 2 fänkålsstånd
 • 1 dl strimlad purjolök
 • 1 msk dill
 • ¼ citron
 • ½ dl majonnäs
 • 1 dl gräddfil
 • salt och svartpeppar
 • 500 g torskrygg i bitar
 • salt, peppar
 • smör
 • riven pepparrot
 1. Strimla fänkål tunt och lägg i en skål. Blanda ner purjolök och dill. Pressa ner saft från citron och blanda ner majonnäs, gräddfil, salt och peppar. Ställ kallt.
 2. Salta och peppra torskryggen och stek i smör på medelvärme i stekpanna, ös då och då med smöret så att fisken inte blir torr.
 3. Strö över riven pepparrot och servera med coleslaw, citronklyftor och en sallad.

DSC_4283