Kryddig kycklinggryta

DSC_4252

Nu har det varit riktigt kallt och grått en längre tid här i Göteborg och i dagarna har det till och med snöat på sina håll. Det känns mer som mars än som maj månad och jag är nog inte ensam om att gå omkring och frysa hela tiden. I väntan på värmen som tydligen ska börja komma så sakteliga i morgon lagade jag i alla fall den här kryddiga kycklinggrytan till middag ikväll. Redigt gott och inte minst härligt värmande en sån här kväll!

4 portioner:

 • 4 kycklingfiléer
 • 2 morötter
 • 1 stor gul lök
 • 1 bit rotselleri
 • 1½ hönsbuljongtärning
 • 1 msk curry
 • 1 msk spiskummin
 • ½ msk koriander
 • 1 chilifrukt
 • svartpeppar
 • 1 burk hela tomater
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2,5 dl mellangrädde
 • saften av ½ citron
 1. Strimla kycklingen och fräs i olja.
 2. Hacka löken grovt, skala och skär morot och rotselleri i mindre bitar. Lägg ner i grytan och låt allt fräsa ihop. Lägg i buljongtärning, curry, spiskummin, koriander, chili och svartpeppar. Häll i tomater med spad, späd med lite vatten och låt koka cirka 10 minuter.
 3. Pressa i vitlök och tillsätt grädde, låt koka 15 minuter till. Smaka av med citron och kanske lite salt.
 4. Servera med kokt pasta eller ris.