Pannkakslasagne

Då kör vi en pannkakslasagne också nu då, sist men inte minst. Just det här receptet är anpassat för den som vill äta kolhydratfattigt men vill man så gör man lasagnen på vanliga pannkakor istället.

4 portioner:

  • 6 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 msk fiberhusk

Färsfyllning:

  • 400 g nötfärs
  • ½ gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 1 krm kanel
  • 1 riven morot
  • 1 burk tomatkross
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ strimlad bladselleristjälk

Ostsås:DSC_4175

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g riven ost
  • salt, peppar

Gratinering:

  • lite riven ost
  • färsk basilika
  1. Vispa ägg, grädde och fiberhusk och låt stå några minuter, stek sedan pannkakor i lite smör.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Hacka löken och fräs tillsammans med köttfärsen i lite olja. Tillsätt salt, svartpeppar, cayennepeppar, kanel, riven morot, tomatkross, tomatpuré och selleri. Låt koka ihop en stund under lock på svag värme.
  4. Koka upp creme fraiche och grädde till ostsåsen, dra av kastrullen från värmen och rör ner den rivna osten, smaka av med lite salt och peppar.
  5. Varva pannkakor, färssås och ostsås i en rund ugnsform med hög kant, avsluta med ostsås. Strö på ost.
  6. Gratinera mitt i ugnen cirka 25 minuter. Strö på kryddgrönt och servera.

Tips: Om man använder en springform kan man lägga ett bakplåtspapper i botten och upp över kanterna innan man lägger i första pannkakan och fyller formen, dels slipper man spill i ugnen och dels är det lätt att lyfta ur lasagnen när den ska serveras.

DSC_4187