Kall pepparrotssås

Här kommer då receptet på en helt ljuvlig pepparrotssås, en kall variant som man bara rör ihop och låter stå i kylen tills det är dags att servera. Såsen går förstås bra att förbereda dagen innan också och då saftar den ju till sig så där härligt extra och blir ännu mer pepparrotig eller hur man ska uttrycka sig….

DSC_4223

4 portioner:

  • 4 dl creme fraiche
  • 4 msk riven pepparrot
  • 4 msk hackad gräslök
  • svartpeppar
  1. Blanda creme fraiche, riven pepparrot och det mesta av den hackade gräslöken i en skål. Blanda ner lite svartpeppar och garnera med resten av gräslöken.
  2. Ställ kallt till servering.

Tips: Om man föredrar varm sås följer man bara receptet och låter allt utom gräslöken koka sakta i 10 minuter, rör sedan ner gräslök och servera.

DSC_4233
Pepparrotssåsen kom väl till sin rätt på lunchbuffén idag, tillsammans med rostbiff, dillpotatis, ägghalvor och bacondadlar.