Baconlindade dadlar

Idag hade vi gäster till lunch i helt underbart soligt väder så det kändes inte särskilt lockande att bjuda på mat från ugnen eller något långkok för den delen och därför fick det bli en liten buffé med kokta ägghalvor med garneringar, färdig rostbiff i skivor, kokt dillpotatis, kall pepparrotssås och de här baconlindade dadlarna som snabbt stektes upp i lite olja innan servering, hur smidigt som helst och de blev godare än de man köper ute på tapasrestaurangerna, kanske låter skrytigt men det är sant! Recept på ägghalvorna finns i länken Ägghalvor. Pepparrotssåsen kommer så småningom i bloggen men jag tänkte börja med dadlarna:

18 dadlar:

  • 18 små färska dadlar
  • 1½ paket bacon
  • lite olja
  • färsk oregano eller annan färsk krydda
  1. Skär ett litet snitt i varje dadel och plocka ut kärnan.
  2. Skär baconskivorna till halva längder och linda en längd runt varje dadel.
  3. Fräs upp lite olja i stekpanna och lägg i dadlarna med baconskarven nedåt till en början. Stek sedan runt om tills det får fin färg, garnera eventuellt med något kryddgrönt och servera.

DSC_4227