Kycklingpaj

DSC_3998

Och så kommer här en kycklingpaj som åtminstone jag tycker är helt oslagbar i smakerna, bara ordet curry gör mig lyrisk även om jag vet att inte alla håller med. Nåja, när det bara är maken och jag till middag, som oftast på vardagarna, kör vi den här pajen ibland och då blir det bitar över som passar perfekt att ta med i lunchlådan dagen därpå. Jag använder rester av stekt kyckling om det finns hemma, annars går det ju lika bra att köpa färdiggrillad i mataffären eller steka upp några kycklingfiléer i bitar.

4-5 portioner:

 • 3 dl mandelmjöl
 • ½ dl sesamfrön
 • 40 g smör
 • 1 msk fiberhusk
 • 1 tsk salt
 • 1 ägg

Fyllning:

 • 200-300 g färdigstekt kyckling i bitar
 • 4 schalottenlökar
 • 3 ägg
 • 3 dl gräddmjölk
 • 3 dl riven ost
 • peppar, curry
 1. Blanda mandelmjöl, sesamfrön, smör, fiberhusk, salt och ägget i en matberedare till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform och ställ in den i frysen en halvtimme så att kanterna håller sig på plats vid gräddningen.
 2. Sätt ugnen på 200°.
 3. Grädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter.
 4. Fördela kycklingbitarna i formen, skär schalottenlökarna i skivor och blanda ner.
 5. Vispa ihop ägg, gräddmjölk och rör ner osten. Krydda med peppar och rikligt med curry. Blanda ordentligt och häll äggblandningen i pajskalet.
 6. Grädda pajen cirka 25 minuter tills den får fin färg.