Fiskcurry

Nu var det ett tag sedan jag var inne här på bloggen. Sedan vi kom hem från Prag har vi haft fullt upp med att dels titta på lägenheter, skriva kontrakt på ny lägenhet, rensa och styla upp vår nuvarande lägenhet i stan som nu är ute till försäljning. Allt har gått väldigt fort och det har varit lite turbulent men nu känns det riktigt spännande. Vi kommer närmare havet, visserligen i en något mindre lägenhet men vi är ju bara två personer som ska bo där och det räcker gott. Så nu sitter jag alltså här på min lediga fredag och tänker lägga ut lite recept i bloggen igen och då börjar jag med den här riktigt goda fiskcurryn med lax, vitlök, ingefära, kokos och annat gott. Välj vilken fisk som helst förresten, det spelar nog mindre roll för gott blir det hur som helst.

DSC_3971

4 portioner:

 • 800 g laxfilé eller annan fisk
 • salt
 • 1 msk pressad citronsaft
 • 2-3 msk olja
 • 1 stor gul lök
 • 2 pressade vitlöksklyftor
 • 4 cm färsk ingefära
 • ½ tsk gurkmeja
 • 1 tsk koriander
 • ½ tsk spiskummin
 • 1 tsk chilipulver
 • 1 burk kokosmjölk
 • 1 färsk chilifrukt
 • färsk koriander eller persilja
 1. Dela fisken i större bitar och lägg på en stor tallrik, strö över lite salt och citronsaften, täck med plastfolie och låt marinera i kylen en halvtimme.
 2. Hacka den gula löken, hetta upp oljan i en gryta och stek lökhacket till fin färg. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, gurkmeja, koriander, spiskummin och chilipulver och rör runt ordentligt. Häll i kokosmjölk, hel eller delad chilifrukt och låt sjuda under lock 8-10 minuter.
 3. Lägg i fisken och låt småkoka ytterligare 5 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt, strö över färsk koriander eller persilja och servera med kokt ris.