Morsans lövbiffgryta

Det blev en improviserad allt-i-ett-gryta till middag ikväll, med lövbiff som bas, lite bacon från ett öppnat paket, några lökar och morötter som ville komma med i sällskapet och en massa annat gott som jag hittade när jag rensade i kylen. I morgon går ju färden till hemlig ort och vi blir borta hela påskhelgen, alltså riktigt passande att få utrensat så man inte får något obehagligt möte krypandes i hallen när man kommer hem. Hm, det där sista var väl kanske lite överdrivet eftersom vi inte är borta såå länge men hur som helst blev den här grytan supergod så jag tar gärna med den i receptsamlingen. Kommer absolut göra den flera gånger, även när jag inte ska resa bort…

DSC_4009

4 portioner:

  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • ½ paket bacon
  • 3 morötter
  • 400 g lövbiff
  • 1 chilifrukt
  • salt, peppar
  • 1 msk dragon
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 dl vatten
  • 1 kruka dill
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 stor burk champinjoner
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 kruka persilja
  1. Hacka gul och röd lök grovt, skär bacon i småbitar, skala och skär morötterna i bitar. Fräs allt i olja eller smör i en stekgryta.
  2. Strimla lövbiffen och lägg i grytan, blanda runt och låt fräsa ihop.
  3. Dela chilifrukten i två delar och tillsätt i grytan tillsammans med salt, peppar, dragon, dijonsenap och vatten.
  4. Hacka dillen och lägg i grytan.
  5. Låt allt koka på svag värme under lock cirka 15 minuter.
  6. Rör ner creme fraiche, champinjoner och bönor. Låt allt bli genomvarmt, strö över persilja och servera eventuellt med lite extra creme fraiche.