Röd linssoppa

Jag tröttnar aldrig på goda, krämiga soppor, inte heller på smakerna chili, spiskummin, ingefära och kokos. Sen är ju en bas på röda linser, gul lök, vitlök och morot inte fel det heller. Just den här soppan har precis de smakerna och med en topping av räkor och avocado blir man garanterat mätt kan jag lova. Smaklig måltid!

4 portioner:

  • 2 ½ dl röda linser
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 röd chilifrukt
  • 1½ tsk spiskummin
  • 1½ tsk malen ingefära
  • 8-9 dl vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 msk pressad lime eller citron
  • 200 g skalade räkor
  • 1 avocado
  • persilja
  1. Hacka lök, vitlök och morot, strimla chilin och fräs det i lite olja i en stor kastrull. Tillsätt spiskummin och ingefära att fräsa med.
  2. Skölj linserna och lägg i kastrullen. Häll på vatten och buljongtärningar och låt koka 25 minuter.
  3. Mixa soppan slät, häll på kokosmjölk och lime- eller citronsaft. Krydda med salt och peppar.
  4. Hacka avocado, blanda med räkorna och servera som topping på soppan, dekorera med persilja.

DSC_3667