Rotfruktssoppa

Och så får det bli en soppa också, den här på rotfrukter. Billig, vegetarisk och förstås jättegod. Jag är helförtjust i soppor där man mixar ihop de kokta ingredienserna till en krämig konsistens innan servering, en klick röra med matlagningsyoghurt och örtkryddor på toppen ger det där lilla extra.

DSC_3491

4 portioner:

  • 900 g blandade rotfrukter/grönsaker (t ex palsternacka, morot, schalottenlök, blomkål)
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 skivade vitlöksklyfta
  • 2 msk färska timjanblad
  • salt, peppar
  • 1 dl matlagningsyogurt
  • 2 msk hackad persilja och timjan
  1. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar och koka i buljongen tillsammans med vitlök och timjan cirka 10 minuter eller tills bitarna har mjuknat.
  2. Mixa och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda yoghurt med kryddörter och servera till soppan.