Köttfärsröra

DSC_3472

Det har inte blivit så mycket bloggande den här helgen, vi har haft härligt vårväder med följden att vi vistats mycket utomhus. Balkongen har blivit städad äntligen så snart ska vi börja äta frukost därute i solskenet, alltid lika välkommet! Så här på en söndag, när klockan visar en timme mer än vad hjärnan har hängt med i, tänkte jag i alla fall lägga ut lite recept på allt möjligt som jag har på lager. Vi börjar med en superenkel och god köttfärsröra med champinjoner och annat nyttigt. Man kan välja att äta den som den är men om hungern är stark kan man ju servera den med ris, pasta eller potatis, inget av det är fel.

4 portioner:

 • 400 g köttfärs
 • 1 gul lök
 • 1 purjolök
 • 1 röd paprika
 • 200 g champinjoner
 • ½ dl chilisås
 • ½ dl tomatpuré
 • 4 dl buljong
 • 2 dl creme fraiche
 • salt, peppar
 • 120 g majskorn
 1. Bryn färsen i lite olja.
 2. Hacka lök, strimla purjon och skär paprikan i mindre bitar och tillsätt det till färsen. Låt puttra 10 minuter.
 3. Dela champinjonerna i halvor och lägg dem i grytan tillsammans med chilisås, tomatpuré, buljong och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
 4. Låt puttra 10 minuter till, tillsätt majs och låt allt bli genomvarmt.