Apelsin- och mandelkakor

DSC_3507

För några veckor sedan bakade jag de här småkakorna med smak av apelsin och mandel. Receptet är hämtat från tidningen Glutenfritt har jag för mig. Jag har inte någon överkänslighet mot just gluten men köper ändå hem den tidningen då och då för recepten är riktigt bra och de här kakorna skulle jag nog vilja kalla för farligt goda, tar man en kaka så vill man ha fler!

Cirka 25 kakor:DSC_3509

  • 200 g mandelmjöl
  • 200 g strösocker
  • 1 knivsudd salt
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 2 äggvitor
  • 1 dl florsocker
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mandelmjöl, socker, salt och apelsinskal i en stor skål.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner i mandelblandningen. Forma smeten till runda bollar, cirka 3 cm i diameter och rulla dem i florsocker.
  4. Lägg bollarna på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter.

DSC_3536