Fläskpannkaka med spenat

Nu tänkte jag få med ännu en variant på mjölfri ugnspannkaka i bloggen, ganska lik den i förra receptet som ses i kategorier lowcarb men den här gången är pannkakan smaksatt med spenat och är nästan ännu godare, nåja åtminstone lika god. Hur som helst så kör jag mjöl- och sockerfritt på vardagarna just nu och då är det suveränt med lite variation på maträtterna och det här är ett bra grundrecept för den som av olika anledningar inte vill eller kan äta mat som innehåller mjöl. Sen kan man ju blanda i lite vad man känner för eller det som finns hemma för att få extra piff på pannkakan. Vad gäller spenaten så blir man stark av det i alla fall, så sa man när jag var barn…

4 portioner:

  • 2 pkt baconDSC_3331
  • 70 g babyspenat
  • 150 g riven ost
  • 8 ägg
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 250 g keso
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Klipp bacon i små bitar och stek knaprigt i stekpanna med skuren spenat. Lägg över det i en smord ugnsform.
  3. Blanda riven ost, ägg, grädde och keso i en skål och häll det över baconblandningen. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

DSC_3360