Pepparrotsstuvad potatis

DSC_3289

Alltså potatis, finns det något mer användbart och godare? Om jag är rätt påläst tog det ett bra tag innan folket här i landet förstod att det också gick att äta av den odlade potatisen, inte bara göra brännvin av skördarna. Tur var väl det, annars hade vi ju inte haft alla dessa goda variationer på just potatis, och dessutom bra mycket nyttigare…. Här kommer i alla fall receptet på en lättlagad stuvning som passar riktigt bra som tillbehör till både kött, fisk, kyckling eller kanske vegetariska biffar om man föredrar det. Lätt att förbereda dagen innan, bara att plocka fram från kylen och servera.

Cirka 4 portioner:

  • 500 g kokt, skalad potatis
  • 2 dl creme fraiche
  • 3-4 msk riven pepparrot
  • salt, peppar
  • persilja
  1. Skär potatisen i bitar. Blanda creme fraiche, salt och peppar i en skål och blanda ner potatisen.
  2. Riv pepparrot fint och blanda försiktigt ner i stuvningen, smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
  3. Strö över hackad persilja och kanske lite mer riven pepparrot.