Kokos- och pestokyckling

Sista middagsreceptet för idag från lagret får bli en riktigt god kycklingrätt som också lagades till förra veckan. En härlig smakkombination av kokos, pesto och basilika vilket kanske låter som en märklig blandning men jag kan intyga att den här skapelsen smakar helt ljuvligt. Lite som en mix mellan Sri Lanka och Italien och det vill ju inte säga lite när det kommer till smaker. Här kommer i alla fall receptet som är beräknat för cirka 4 personer. Ha en riktigt trevlig fredagskväll, i morgon har de lovat sol igen:-)

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ dl kokosflingor
  • 2½ dl kokosmjölk
  • 2 msk pesto
  • salt, peppar
  • 2 msk grovt hackad basilika
  1. Blanda salt, peppar och kokos på en tallrik.
  2. Vänd kycklingfiléerna i blandningen. Bryn dem på båda sidor i stekpanna så de får fin färg.
  3. Vispa ihop kokosmjölk och pesto i en gryta. Lägg ner kycklingen i såsen och låt koka under lock cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över basilika.
  4. Servera med limeklyftor och kokt ris.

DSC_3247